Casa Sperantei

Despre HOSPICE Casa Speranței. 

De 30 de ani, HOSPICE oferă speranță pacienților incurabili, iar acest lucru este posibil datorită  îngrijirii paliative pe care o asigură cu profesionalism și dedicare. Astfel, în toată această perioadă, peste 45.000 de copii și adulți au găsit alinare. Și ei, dar și familiile acestora pentru că lupta cu un diagnostic greu este una în care sunt implicați și cei dragi. 

HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă GRATUIT și NECONDIȚIONAT servicii de îngrijire paliativă. Pacienții beneficiază de aceste servicii atât de necesare în cele două centre, din Brașov și București. În Făgăraș și Zărnești, organizația dispune de echipe mobile care oferă servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacientului. De asemenea, la Adunații Copăceni există un centru socio-medical destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile sau limitatoare de viață, dar și familiilor acestora. 

Toate serviciile sunt oferite de echipe multidisciplinare pentru că acest tip de îngrijire este unul complex care necesită abordările mai multor specialiști: medic, psiholog, asistent social, kinetoterapeut, consilier spiritual.


Au introdus conceptul de îngrijire paliativă. Continuă să dezvolte domeniul

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


Au nevoie de sprijin!

Pentru a continua să ofere servicii de îngrijire paliativă în mod gratuit, cei de la HOSPICE Casa Speranței au nevoie de ajutorul și implicarea noastră. A fiecăruia dintre noi!


RoseHome susține HOSPICE

Achiziționează orice produs din brandul Cosy & Trendy, iar noi donăm 2% din vânzările generate de  acest brand către HOSPICE Casa Speranței.

RoseHome susține șansa la speranță. RoseHome susține HOSPICE!


Daca doresti ca firma ta sa sustina Hospice Casa Sperantei iata detaliile privind implicatiile fiscale asupra SRL-ului: 

Potrivit pct. 432 din OMFP 1802/2014, nu reprezinta venituri proprii sumele colectate de o entitate in numele unor terte parti, inclusiv in cazul contractelor de agent, comision sau mandat comercial incheiate potrivit legii, nu reprezinta venit din activitatea curenta chiar daca din punct de vedere al taxei pe valoarea adaugata persoanele care actioneaza in nume propriu sunt considerate cumparatori revanzatori. In aceasta situatie, veniturile din activitatea curenta sunt reprezentate de comisioanele cuvenite.

Veniturile constituie cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile, sub forma de intrari saucresteri ale activelor ori reduceri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalurilor proprii, altele decatcele rezultate din contributti ale actionarilor.

Sumele donate catre ONGnu contribuie la cresterea beneficiilor economice prin urmare nu se vor include in veniturile societatii. Ca urmare, sumele colectate nu se cuprind in baza impozabila nici a microintreprinderilor nici a impozitului pe profit.

Pentru a aplica aceste prevederi este necesara reflectarea distincta in documentele emise (facturi) a sumei reprezentand donatiarealizata de clienti.

TVA se aplica operatiunilor care constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, in sfera taxei, efectuate cu plata.Prin urmare, acestor sume nu li se aplica TVA.